06 بهمن 1393 - 11:41 شناسه خبر: 1803 نسخه چاپی

امضاء 4 پروتکل همکاری بین بخش خصوصی ایران و هند

امضاء 4 پروتکل همکاری بین بخش خصوصی ایران و هند
سفر هیات 40 نفره اقتصادی اتاق ایران به هند، با ورود این هیات در صبح پنج شنبه به بمبئی و شرکت در جلسه‌ای با حضور بازرگانان و صنعتگران هندی وارد سو ...

سفر هیات 40 نفره اقتصادی اتاق ایران به هند، با ورود این هیات در صبح پنج شنبه به بمبئی و شرکت در جلسه‌ای با حضور بازرگانان و صنعتگران هندی وارد سومین نشست کاری شد.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، این جلسه  با حضور سهل آبادی، رئیس خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران، مسعود خالقی سرکنسول ایران در بمبئی، قوامی نایب رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی، و تنی چند از اعضای شورای بازرگانی ایران و هند(AIAI ) در مرکز تجارت جهانی بمبئی برگزار شد.

سهل آبادی در این دیدار با ابراز خرسندی از گسترش تعاملات اقتصادی بین ایران و هند از آمادگی کامل خانه صنعت،معدن و تجارت برای فراهم سازی زمینه های لازم در راستای تسهیل مبادلات و قرار داد های فی مابین خبر داد.

ویجی کلانتری، نائب رئیس این سازمان و اتحادیه صنایع بمبئی با بیان آنکه این سفر برای کشور ما و به ویژه بازرگانان، اهمیت دارد، گفت: هند دارای ایالاتی است که هر کدام از آنها جمعیتی معادل یک کشور بزرگ داشته و از تصمیم‌گیری منطقه‌ای تبعیت می‌کنند. کلانتری افزود هند با 6 مرکز تجاری بزرگ کار مراودات با طرف‌های تجاری خود را سامان می دهد و آماده‌ایم که هرگونه کمکی به حل مشکل بازرگانان دو طرف انجام دهید. هدف ما دو برابر کردن سطح مبادلات در کوتاه مدت است.

وی ضمن ستایش پیشرفت‌های اقتصادی ایران افزود: من در ایران بوده‌ام گویی که در خانه خود قرار داشته ام و از این نظر احساس قرابت دارم.

فرازی معاون امور بین الملل اتاق ایران نیزدر این نشست، هند را با جمیعت میلیاردی و نیروی متخصص یک ظرفیت بزرگ منطقه‌ای خواند و گفت: ایران نیز مشابهت زیادی با هند در منطقه خود دارد چراکه به لحاظ نسبی وسیع‌تر، پر جمعیت‌تر و دارای منابع انسانی بیشتری در منطقه بوده و ایران را در مقایسه با همسایگان ممتاز کرده است.

وی منابع نفتی و گاز ایران را که هند به آن نیاز دارد و متعاقباً دانش فنی در برخی از رشته‌های هند را زمینه‌های همکاری دو کشور دانست.

در ادامه قوامی نماینده مجلس ایران نیز شرکت خود در این سفر را تاکید پارلمان ایران به حمایت از بخش خصوصی دانست و گفت، مجلس همواره به پیشرفت مناسبات اقتصادی به ویژه با کشورهای دوست و رفع موانع پیشروی آن حساس بوده است.

وی افزود مجلس با حمایت از توسعه زیرساخت‌ها نظیر راه‌های ترانزیت به ویژه خط آهن چابهار، آسیای میانه و اخیراً بهره‌برداری از خط آهن گرگان - قزاقستان به این روند کمک کرده است.

خالقی سرکنسول ایران نیز در این نشست به نقش سیاسی واقتصادی ایران در منطقه اشاره کرد و گفت، بعد از انقلاب اسلامی رویکرد مسؤولین کشور نگاه به شرق تعبیر کرد و علی‌رغم جنگ و سپس تحریم‌ها این کشور از اهداف استقلال طلبانه خود کوتاه نیامده و همواره علاقمند به ارتباط بیشتر با شرق بوده است.

خالقی افزود: غرب و آمریکا اکنون به این باور رسیده اند که بدون ایران، هر گونه اقدامی با شکست روبرو می‌شود. وی هشدار ایران نسبت به افراطی‌گری‌ها و تروریزم و نقش این کشور را در مقابله با داعش یادآور شد و گفت: تحریم‌ها هر چند بی تاثیر نبود اما موجب تغییر عمده‌ای در مسیر ایران ایجاد نگردید و امید داریم به زودی با رفع آن آخرین موانع نیز بر سر راه توسعه روابط با کشورها برداشته شود.

وی همچنین بار دیگر با تأکید بر رفع سریعتر مشکل صدور ویزا برای ایرانیان به هند، یادآور شد: با توجه به دارایی ذخیره شده حاصل از نفت ایران در این کشور، پروژه‌های فنی مهندسی بین فعالان اقتصادی دو کشور تعریف گردد و از امکانات بنادر ایران به ویژه در مناطق آزاد برای استقرار صنایع و سرمایه‌گذاری مشترک استفاده شود.

سر کنسول ایران در بمبئی افزود چرا باید از طریق کشور ثالثی چون امارات مبادلات انجام گیرد، کمپانی‌های هندی می‌توانند با شناسایی طرف‌های خود در ایران و به ویژه در مناطق آزاد فعالیت کند که فاصله بسیار کمی با هند دارد.

آنگاه خانم کاویتا گوینا مدیر کل تجارت جهانی بمبئی در ادامه این نشست با اشاره به مشترکات دو کشور گفت: ما در همه لحظات با ایران ارتباط داشته‌ایم و هم اکنون در اتاق بازرگانی دارای بخش ویژه مبادلات با ایران هستیم که کشاورزی درصدر آن قرار دارد.

در پایان این دیدار 4 یادداشت ادامه تفاهم نام همکاری بین اتاق ایران و اتاق اصفهان با مرکز تجارت جهانی بمبئی و اتحادیه صنایع هند به امضا رسید. پس از آن بازرگانان و صنعتگران ایرانی با طرف های خود به مذاکره پیرامون مفاد مورد علاقه خود پرداختند.

همچنین در جمعه گذشته چهارمین نشست بین هیات اقتصادی ایران و شعبه اتاق بازرگانی هند در بمبئی با حضور جمعی دیگر از بازرگانان هندی برگزار گردید و طرفین با بررسی موانع پیش رو بر توسعه فعالیت های حمل و نقلی، سرمایه گذاری، تبادل دانش و خدمات فنی و مهندسی و همکاری چند جانبه به ویژه در بازار افغانستان و آسیا تاکید کردند. نشست رودر روی بازگانان دو کشور نیز در ادامه این نشست برگزارگردید